Regiunea Sud-Est

Regiunea Sud-Est

Programează-te acum pentru o mamografie gratuită

În regiunea Sud-Est care cuprinde județele: Brăila, Buzău, Costanța, Galați, Tulcea, Vrancea se realizează MAMOGRAFII GRATUITE tuturor femeilor cu vârsta cuprinsă între 50-69 ani.

Mamografiile se realizează la Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice din Iași, str. Sărăriei, nr 177 A,  sau cu mamograful mobil. Pentru a afla programul unității mobile de mamografie urmărește pagina de Facebook a Institutului Regional de Oncologie Iași  „IROIASI”

Proiectul ONCOFEM – “Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași în parteneriat cu Fundația Enable România, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Cod SMIS: 13666 și are ca obiectiv testarea prin mamografie digitală a 30.000 de femei, cu vârsta între 50-69 ani, din Regiunile Nord-Est și Sud-Est.

Programul se adresează tuturor femeilor ASIGURATE sau NEASIGURATE din județele Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea, Buzău.

Criterii pentru a beneficia de testare în cadrul programului ONCOFEM:

  • vârsta între 50 și 69 de ani; 
  • fără diagnostic confirmat de cancer mamar;
  • fără simptome și antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar;
  • nu au făcut mamografie în ultimele 12 luni
  • au adresa în unul din județele vizate de proiect.

BRĂILA

BRĂILA

Femeile din Brăila cu vârsta cuprinsă între 50-69 ani care doresc să își facă o testare prin mamografie digitală gratuită pot să se programeze la cel mai apropiat centru din alte județe sau să urmărească pagina de Facebook IROIASI pentru a afla programul mamografului mobil.

BUZĂU

BUZĂU

Femeile din Buzău cu vârsta cuprinsă între 50-69 ani care doresc să își facă o testare prin mamografie digitală gratuită pot să se programeze la cel mai apropiat centru din alte județe sau să urmărească pagina de Facebook IROIASI pentru a afla programul mamografului mobil.

CONSTANȚA

CONSTANȚA

GALAȚI

Spitalul Orășenesc Hârșova

str. Vadului, nr. 76, tel: 0758 343 231 sau 0768 510 731

L-V: 09.00-15.00

Acte necesare: DOAR buletin în original și copie. ( FĂRĂ card de sănătate sau bilet de trimitere de la medicul de familie)

GALAȚI

TULCEA

Femeile din Galați cu vârsta cuprinsă între 50-69 ani care doresc să își facă o testare prin mamografie digitală gratuită pot să se programeze la cel mai apropiat centru din alte județe sau să urmărească pagina de Facebook IROIASI pentru a afla programul mamografului mobil.

TULCEA

Spitalul Județean Orășenesc Măcin

str. Mircea Vodă nr. 34, tel: 0240 571 883

L-V: 09.00-15.00

Acte necesare: DOAR buletin în original și copie. ( FĂRĂ card de sănătate sau bilet de trimitere de la medicul de familie)

VRANCEA

VRANCEA

Femeile din Vrancea cu vârsta cuprinsă între 50-69 ani care doresc să își facă o testare prin mamografie digitală gratuită pot să se programeze la cel mai apropiat centru din alte județe sau să urmărească pagina de Facebook IROIASI pentru a afla programul mamografului mobil.